En overetage der ikke er udnyttet kan have meget gavn af en kvist

Hvis du er en af de mange der ejer et hus hvor der er høj rejsning på taget, så er der masse af mulighed for at bruge den øverste etage til et eller andet. Det er dog heller ikke alle der får det brugt til noget, og det er en skam, for det er noget der kan tilføje meget plads til dit hus, som du kan bruge til alle mulige ting. En overetage bruges tit til at sove på, og så bruger man underetagen til at være i resten af dagen, og det kan virkelig være en rar ting at have den opdeling, og desuden at have al den plads der kommer når man har to etager.

Der mangler lys

Der er mange overetager der mangler lys, og hvis det også er tilfældet med dit hus, så er der mange ting du kan gøre, men det bedste er at få nogle vinduer ind. Der er masser af muligheder i form af lamper og andre ting, men det bedste er altså bare hvis man kan få noget naturligt lys ind, der kan hjælpe med at holde det hele lyst, så man kan se hvad det er man går og foretager sig. Der er stort set to forskellige slags vinduer du kan bruge: Det første er et ovenlysvindue der er lavet til at sætte i et tag, så der kommer lys ind igennem, og det andet er at almindeligt vindue. En af forskellene er at ovenlysvinduet kan holde sig selv åbent, når det er på en skrå flade, som et tag, og det kan et almindelig vindue ikke. Der er dog nogle tilfælde hvor du ikke har brug for at vinduet kan holde sig åbent, og det er hvis du enten ikke har brug for at åbne det, eller hvis du på en eller anden måde kan får det til at stå lodret.

Kviste giver også plads

Hvis du skal have et almindeligt vindue ind på øverste etage, så gør man det tit gennem en kvist, og denne kvist er der flere muligheder i. Der er nemlig både den fordel at man kan få et almindeligt vindue ind, og på den måde får en masse nyt lys, og desuden er der mulighed for at få noget mere plads. For mange er det ikke nemt at bruge en stor del af overetagen, fordi der er for lavt til loftet i kanterne, og det kan en kvist hjælpe med. Selvom den måske ikke dækker så stort et areal, så er der helt klart mulighed for at man får mere plads i et rum. Når man har været i et rum med en kvist, så kan man godt se den store forskel det gør i forhold til hvis det bare var en almindelig skrå væg der var der i stedet. Bor du i Århus har du sikkert set en kvist lavet af Hans Kirk hvis du kender nogen der bor i en lejlighed der er udstyret med en.

Skriv kommentar

*