En sikkerhed – forhåbentlig ikke noget du får brug for

En sikkerhed på et lån er forhåbentlig ikke noget du kommer til at komme i tættere kontakt med, end at det er noget du aftaler med den du låner af. Det ville nemlig betyde, at du ikke har kunnet betale dit lån tilbage, og det er måske især et problem, hvis det er et privatlån, der er tale om. Er det et privatlån du har taget er der nemlig en risiko for at der er nogle følelser der kommer i klemme, og det er sjældent en god ide, at have skyldte penge mellem venner, så det kan være en god ide at stille en risiko. Det giver en anden fornemmelse af at du gerne vil betale tilbage, og det kan være godt hvis relationen skal holde sig uændret.

Et privatlån uden sikkerhed er en stor risiko for udlåner

Tager du et privatlån, uden risiko løber udlåner en stor risiko, og det er ikke så behageligt for vedkommende. Man kan nemlig komme til at miste mange penge på det, hvis ikke du kan betale det tilbage, og når pengene kommer ud af en privatøkonomi kan det slå meget hårdt. En privatøkonomi kan selvfølgelig også have mange penge at flytte med, men for mange vil det være en stor post i regnskabet, bare at skulle låne 10.000 kroner væk, og det ville være et endnu større slag ikke at få dem igen. Derfor kan det være en god ide at udlåner kræver en sikkerhed, og det er ikke noget man skal lade sig fornærme over som låner – du ville nok gøre det samme alligevel.

Får du brug for sikkerheden som låner, så har du lavet en bommert

Den sikkerhed der måske bliver stillet hvis ikke du får et privatlån uden sikkerhed, kommer du som sagt forhåbentlig ikke til at skulle bruge. Gør du alligevel det, kan du dog ikke skyde al skylden videre på andre. I nogle få tilfælde er det ikke nemt at gøre noget ved, men man kan som regel selv gøre meget for at undgå denne situation. Når du tager et lån, skal du passe endnu mere på din økonomi end normalt, for du har ansvar for en andens penge, også selvom det ikke føles sådan. Låner du en bil, passer du også ekstra godt på den, så du ikke leverer den tilbage med skrammer, eller smadrer den helt. Det samme gælder et lån.

Skriv kommentar

*